Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alumínium és műanyag redőny

 

és az "un" LINDAB

K Ü L S Ő T O K O S    R E D Ő N Y    (MŰANYAG, VAGY ALUMÍNIUM BETÉTTEL) 

redonyok--rolettak-kepei-002-1.jpg

 Napjaink legelterjedtebb redőny változata a 37 mm-es profilokból készülő "un" külső tokos redőny, amely készülhet alumínium, vagy műanyag betéttel. A tok és a levezető sín gyárilag színterezett időálló alumíniumból készül fehér, vagy barna színben, de a megrendelő kívánságára minden RAL színre kezeljük. Az alumínium redőny feltolás ellen biztosított módon, hevederes, vagy motoros kiviteleben, kapcsolós, illetve távirányítóval vezérelt változatban telepíthető. Az alkalmazott elektronikus elemek kiváló minőségű német termékek, amelyekre 5 év garanciát biztosítunk! Az elektromosan működtetet redőnyök a rendszer által biztosított periférikus elemekkel a lefejelettebb energiamegtakarítást biztosító, passzív házaknál is kompatibilis módon alkalmazható.

A műanyag redőny esetében a gumibetétes műanyag levezető sín  tipusú tok alkalmazása megfelelő, ami lényegesen kedvezőbb költséget jelent a megrendelő számára.

Mindkét változat természetesen beépíthető a hagyományos belső szekrényes, az újabb, "un" ráültetett, és a rejtett (vakolható) tokba is.                                             

 

 Ú J D O N S Á G !

Kitámasztó alkalmazása tokba épített mobil rovarhálóval kombinálva.

A külső tokos alumínium és műanyag redőnyök elterjedt változata a tokba építhető mobil rovarháló. Ebben az esetben műszaki és esztétikai kívánalmaknak megfelelő kitámasztó rendszer alkalmazása mindig problémát okozott. Most elkészítettünk és beépítettünk egy újabb megoldású kitámasztó-rovarháló kombinációt.

 kombi-redfony-kitamasztoval-001.jpg

 

kombi-redfony-kitamasztoval-002.jpg

 

 

 

Erkélybeépítés alumínium redőnnyel.

 Az erkélyek jobb kihasználhatósága és a szoba nyári fokozottabb hővédelme miatt gyakran a korlát síkjába építjük a redőnyöket. A hagyományos ablakra szerelt redőnyökkel szemben ebben az esetben további műszaki feltételeket (pl. fokozott szélállóság, stabil, önálló teherviselésre alkalmas szerkezet stb.) is figyelembe kell venni. Ezért ez a megoldás első sorban alumíniumból készül.  

 erkelybeepites-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Belső oldal:  a könnyebb működtetés (függőleges lehúzás igényli a legkevesebb húzóerőt!) és a külső oldali esztétikum és vízzárás érdekében a tok befelé irányul.

 

erkelybeepites-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EGY KIS VISSZATEKINTÉS A MŰANYAG REDŐNY KEZDETÉRE....

Magyarországon a Borsodi Vegyi Kombinátban először gyártott műanyagból 1975-ben szerelt redőnyöm a XVI. kerület János utcában.

Az anyag kísérleti stádiumában volt, ezért még meglehetősen rideg tulajdonságokkal bírt. Az első jégeső szitává lyuggatta, ennek ellenére a mai napig is üzemel!!!

20130428_101651.jpg

 

 

 

 

 

 

kerti-haz-redonyozese-1.jpgkerti-haz-2.jpgkerti-haz-3.jpgkerti-haz-4.jpgkerti-haz-5.jpg