Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hőszivattyú

article preview

20190114_154358.jpg 

 

Levegős hőszivattyú

 

Olyan innovatív fűtési rendszer, mely kivonja a hőenergiát a külső levegőből, majd ezt a hőt radiátorok melegítésére,  padlófűtésre vagy konvektorok üzemeltetésére használhatjuk fel.

 

Költséghatékony, biztonságos, egyszerű és környezetbarát.

A szivattyú  legtöbb esetben vizet szállít. Ffelemeli a folyadék nyomását az alacsonyabb, vagy szívóoldali nyomásról a magasabb,nyomóoldali nyomásra.

 A környezetből mint végtelen hőtartályból kivonja a hőenergiát és a környezeti hőmérsékletről felemeli a szállított hőenergia hőmérsékletét egy magasabb, fűtésre alkalmas hőmérsékletre.

 

Hogy egyszerűen megérthessük,  a hűtőszekrény is hőszivattyú, képzeljük el, hogy befalazzuk a hűtőszekrényt a hátával a fűtendő helység felé és nyitott ajtóval pedig kifelé a környezet felé, akkor a gyakorlatból belátható, hogy a befalazott hűtőszekrény fűteni fogja a helységünket.

 

Ahonnan a hőenergiát elvonjuk az többféle közeg lehet. Lehet talajvíz vagy folyó, lehet a talaj maga vagy legegyszerűbb esetben a környezeti levegő. Leggyakoribb két típus a talajszondás és a levegős hőszivattyú..

  

Természetesen a levegős hőszivattyú lényegesen olcsóbb mint a talajszondás. A levegős hőszivattyú egy kültéri és egy beltéri egységből áll . A kültéri egység szinte megtévesztésig hasonló a légkondicionáló berendezések kültéri egységéhez, míg a beltéri egység egy kisebb acéllemez burkolatú szekrény, amelyet a lakásban a kazán helyére szerelünk. A két egységet, ugyanúgy mint a légkondicionáló berendezéseknél munkagáz vezetékek és villamos kábel kötik össze.

 

Akadályozó tényezők:

 1. Olyan homlokzatokra amelyek főútvonalra néznek, vagy műemléki környezetben vannak az önkormányzat hozzájárulása szükséges a hőszivattyú kültéri egységének felszereléséhez.
 2. Abban az esetben, ha a lakóingatlana valamilyen központi fűtésrendszerhez csatlakozik (pl.: távfűtés, házközpontú fűtés), amelyről jogszabályi okok miatt nem lehet leválni, a levegős hőszivattyú nem telepíthető.
 3. Nem kizáró ok, de jelentős költségtöbblettel jár, ha a lakóingatlanban nincs kiépített radiátoros kör.

A hőszivattyú telepítési folyamata:

 1. Ingyenes konzultáció során szakemberünk a helyszíni felmérés tájékoztatja minden szükséges lépésről.
 2. Ezek után Ön megrendeli a kiválasztott terméket.
 3. Házhoz szállítjuk a kiválasztott levegős hőszivattyút.
 4. Előzetes konzultációt követően fűtésszerelője beszereli a beltéri egységet és a meglévő fütési körhöz csatlakoztatja. Amennyiben nincs bejáratott szerelője, mi készséggel ajánlunk egy megfelelő szakembert.
 5. A beszerelésről a fűtésszerelő tájékoztatja cégünket. Néhány napon belül kiszáll otthonába a Klíma Express Kft. képesített üzembehelyező szekembere, aki a kültéri egységet felszereli és a csővezetékeket, villamos vezetékeket összeköti a belső egységgel. Beprogramozza és üzembe helyezi a készüléket, mely innentől kezdve működőképes, de egyelőre normál tarifájú árammal üzemel.

 

Hogyan válthatok  kedvezményes H-tarifás áramszolgáltatásra?

      3 dokumentumot szükséges benyújtania a helyi áramszolgáltatóhoz:

 • Az  üzembehelyezési nyilatkozatot
 • Az Innocell Kft. által készített készülék dokumentációt
 • Egy helyi áramszolgáltató által elismert villanyszerelő szakember által kiadott bizonyítványt a mérőhely átszereléséről.
 1. A szerelő kicseréli az Ön régi óráját kedvezményes H-tarifás órára.
 2. A szerelő telepít egy új kedvezményes H-tarifás órát.
 3. Ön innentől kezdve akár 50%-al alacsonyabb fűtésszámlát fog fizetni.

 

 

 
 


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 154776
Hónap: 2747
Nap: 66